از روزی که کروناویروس جدید که با اسم کویید19 شناخته میشه با آمار رسمی توسط وزارت بهداشت اعلام شده بود، یک فایل آماری درست کردم. دیروز که داشتم با یکی از اقوام صحبت ‌میکردم، تا حدودی متوجه دلیل رشد دوباره آمار ابتلا تو ایران شدم.

البته این برداشت شخصی من بر اساس آمار منتشر شده و خبرهایی هست که در اطرافیان و فامیل و دوستانم مشاهده کردم. از ابتدای اسفند ماه، در اعضای فامیل ما، یک خانواده پنج نفره، یک خانواده سه نفره، یک خانواده چهار نفره و یک خانواده یک نفره و یک خانواده دو نفره همگی به نشانه‌هایی از جمله این نشانه‌ها مبتلا شدند:

تب در یک یا دو روز، سرفه خشک در طی یک هفته یا ده روز، تنگی نفس تا یک هفته، سردرد، از دست دادن بویایی حدود یک ماه و بیشتر و حدود یک تا دو هفته علایم گوارشی

سه نفر از کل این اشخاص نامبرده شده علایم شدیدتری رو تجربه کردند که منجر به بستری شدن شده بود. و باید با تاسف بنویسم در صحبتی که با همه خانواده ها داشتم، هیچکدوم مسایل بهداشتی رو رعایت نکردن و هنوز هم نمی‌کنند. تاسف برانگیزتر این هست که از هیچکدوم از این‌هایی که برای شما نام بردم، هیچ آزمایشی گرفته نشد و در اسفند ماه به خانه جهت استراحت توصیه شدند. در برخی از اون‌ها علایم و مشکلات گوارشی و سردرد و از دست دادن بویایی هنوز هم ادامه داره.

این‌ها برای بنده مستند هست و دلیلی نیست که بخواهم کسی را قانع کنم یا دلیلی بیاورم که برای نمونه بگویند: "نوشته‌ام سمت و سوی خاصی دارد." نه، فقط از روی علاقه به اشتراک این‌ها را نوشتم.

هفته پیش یکی دیگر از اقوام به چنین علایمی دچار شد و علاوه بر همان شخص، از چند شخص دیگر هم که با ایشان در ارتباط بودند آزمایش گرفته شد که نتیجه در برخی مثبت و در برخی منفی به دست آمد.

ببینید، من فکر می‌کنم مبتلایان به کرونا در ایران شاید چند برابر عدد رسمی اعلام شده تا کنون باشد. یکی از دلیل‌هایی که آمار روزانه بیشتر شده، این است که حالا آزمایش بیشتری گرفته می‌شود. دلیل دیگر عدم رعایت مسایل بهداشتی است. به عنوان نمونه ماسک باید طوری در مترو یا اتوبوس استفاده شود که هوای دم ورودی حتما از ماسک بگذرد. به شما اطمینان می‌دهم که بیشتر از آن‌چه فکرش را بکنید، کسی این طوری ماسک نمی‌زند. دلیل بعدی سطحی است که آلوده شده باشد. دلیل بعدی هر گونه جنس قابل خرید و فروش قابل لمس و استفاده است. خب، پس می‌بینید، ویروس برای جابجا شدن، بستری بسیار مناسب و آسانی را در پیش رو دارد. دولت کنونی ایران هم نه توانایی و نه آمادگی مقابله با چنین پدیده‌ای را دارد. حتی کشوری مانند آمریکا به دلیل رفتار نامناسب شهروندانش، چنین توانایی بالایی را برای کنترل شیوع بیماری دارا نمی‌باشد. کشورهایی مانند چین، آلمان و برخی کشورهای کوچک، اما نتیجه دیگری را تا کنون ثبت کرده‌اند.

حالا بعد از این همه کش دادن محتوا، خلاصه بگویم، منظورم این است که با احتمال بسیار زیاد، در طول سال جاری و سال بعدی کویید 19 به همه‌ی جمعیت ایران خواهد رسید. تنها مساله زمان آن است و تنها نگرانی وزارت‌خانه‌ای مانند بهداشت (اگر اصلا نگرانی خاصی در کار باشد) به حجم ورودی به بخش آی‌سی‌یو، بیمارستان‌های آماده‌ی پذیرش بیمار می‌باشد.

لپ کلام، وزارت بهداشت ایران از ابتدا با کم نشان دادن آمار مبتلایان، (چه به دلیل سومدیریت و چه به دلیل نبود امکانات و چه به دلیل‌های دیگر سیاسی و اجتماعی) شیوع این بیماری را کم اهمیت‌تر از حالت طبیعی‌اش جلوه داد و حالا با کاهش آمار در سیار کشورها (که صد البته آمار آن‌ها هم دقیق نیست) با یک افزایش ناگهانی روبروست.

یعنی ما از ابتدا تا حالا چیزی به اسم کاهش مبتلایان روزانه نداشتیم. تنها نخواستیم که تعداد واقعی مبتلایان را ببینیم. حالا هم نمی‌خواهیم همه را ببینیم. فقط کمی از گذشته بیشتر می‌بینیم. فکر می‌کنم دولت‌های کنونی در کشورهایی با اوضاع اقتصادی بد، خیلی هم از کویید 19 بدشان نمی‌آید. قشر بزرگی از مستمری بگیران بالای شصت سال کم کم از چرخه دریافت حقوق حذف خواهند شد.

رسما این پست تبدیل به روضه شد. بروم کمی گریه و زاری کنم! با تاسف من و همه‌ی شما و همه‌ی عزیزانمان هم در شرایطی بحرانی هستیم و هیچ مشخص نیست که این هیولای نانومتری، چه بر سرمان خواهد آورد. باشد که پروردگار هستی، ما را از هر گونه بلا دور نگه دارد. آمین

  • بازدید : ۶۱
۲ موافق

تعداد نظرات این پست ۱ است ...

۱۵ خرداد ۹۹ ، ۲۰:۱۳

سلام

میشه کمتر سیاسی بنویسید ؟ :)

البته وبلاگ خودتونه و صاحب اختیار شمایید...

به روی چشم. امروز خیلی حال بدی داشتم. دیگر تلخ و سیاسی نمی نویسم. از این به بعد فقط شش و هشت :)